Share
În Baia Mare are loc sesiunea de toamnă a Conferinței Episcopilor Catolici

În Baia Mare are loc sesiunea de toamnă a Conferinței Episcopilor Catolici

Adunarea plenară a Conferinței Episcopilor Catolici din România (CER), de rit latin și bizantin, are loc de două ori pe an – primăvara și toamna. La ea participă episcopii membri ai CER și episcopi invitați permanenți – precum E.S. Nunțiul Apostolic în România și PS Anton Coșa, Episcop de Chișinău (Moldova) – sau ocazionali, în funcție de temele dezbătute. Fiecare sesiune a  se desfășoară în alt loc, diecezele şi eparhiile catolice din România găzduind pe rând lucrările.

Sesiunea de toamnă 2019 a CER are loc în mijlocul acestei săptămânji în perioada 25-27 septembrie, în Baia Mare. În cele trei zile de adunare plenară, Episcopii vor participa la un număr de cinci sesiuni de lucrări, care se vor desfășura la hotelul Magus din Baia Mare.

Iată și programul Sfintelor Liturghii și al momentului de rugăciune, deschise publicului:

  • Miercuri, 25 septembrie 2019. 18:15. Sfânta Liturghie în Rit Bizantin, biserica greco-catolică ,,Sf. Maria” Baia Mare (B-dul Unirii 11A)
  • Joi, 26 septembrie 2019. 8:00. Sfânta Liturghie în Rit Latin, biserica romano-catolică ,,Sfântul Iosif” baia Mare (str. George Coșbuc nr. 36) ● 17:00. Moment de rugăciune și întâlnire cu comunitatea la biserica –  monument UNESCO ,”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Șurdești
  • Vineri, 27 septembrie. 8:00. Sfânta Liturghie în Rit Bizantin, biserica greco-catolică ”Sf. Maria” Baia Mare (B-dul Unirii 11A)

Lasă un comentariu