Share
În acest final de săptămână: La Catedrala Episcopală se va analiza întreaga activitate a eparhiei pe anul 2022

În acest final de săptămână: La Catedrala Episcopală se va analiza întreaga activitate a eparhiei pe anul 2022

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, va prezida, sâmbătă, 28 ianuarie, cu începere de la ora 10:00, în Sala „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din incinta Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, lucrările Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, unde se va analiza întreaga activitate a eparhiei, pe anul 2022, sub aspect economic, administrativ, cultural, patrimonial, social-filantropic, teologic-educațional, canonico-juridic și monahal.

Ședința Adunării Eparhiale va fi precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii, cu începere de la ora 8:00, de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, urmată de Slujba Tedeumului, în prezența Întâistătătorului Eparhiei, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin. Răspunsurile la strană vor fi date de Grupul bizantin „Theologos” al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului

Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate chestiunile administrative, culturale şi economice ale Eparhiei. Se compune din reprezentanţi ai clerului şi ai credincioşilor, în proporţie de o treime clerici şi două treimi mireni. Numărul membrilor Adunării Eparhiale este de treizeci, iar activitatea Adunării Eparhiale este împărţită pe comisii.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu