Share
În această duminică: PS Timotei Sătmăreanul s-a aflat în mijlocul credincioșilor la Mănăstirea Portărița (FOTO)

În această duminică: PS Timotei Sătmăreanul s-a aflat în mijlocul credincioșilor la Mănăstirea Portărița (FOTO)

În duminica a treia după Rusalii, 3 iulie, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale a Mănăstirii Portărița, Protopopiatul Oaș, unde a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la Altarul de vară din curtea mănăstirii, cu participarea unui număr mare de credincioși.

Între părinții slujitori amintim pe Pr. Marcel Malanca, protopopul Oașului, Protos. Cleopa Sarca, starețul mănăstirii, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ioan Onuț Păcurar, alături de alți preoți invitați din parohiile învecinate.

Răspunsurile la strană au fost date de Oana Lenghel, Maria Georgiana Filip și Laura Tătăran.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a hirotonit întru preot pe diaconul Cosmin Sopoian pe seama bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Acâș, Protopopiatul Carei.

La final, părintele stareț, protosinghelul Cleopa, a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezența în mijlocul obștii monahale, pentru binecuvântare și slujire, dăruindu-i, din partea sfintei mănăstiri o icoană pictată cu chipul Maicii Domnului, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-Online.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu