Share
În această duminică, PS Timotei Sătmăreanul s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Sărăuad, Protopopiatul Carei (GALERIE FOTO)

În această duminică, PS Timotei Sătmăreanul s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Sărăuad, Protopopiatul Carei (GALERIE FOTO)

Duminică, 2 august, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a binecuvântat noua Capelă de cimitir și a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Sărăuad, Protopopiatul Carei.

Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Ioan Socolan, protopopul de Satu Mare, Pr. Florian Mocan, protopopul Careiului, Pr. Ioan Petrovan, parohul credincioșilor din Sărăuad, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ionuț Socolan, împreună cu alți părinți invitați din parohiile învecinate.

La final, Preasfinția Sa a hirotesit pe părintele paroh întru iconom-stavrofor, cu dreptul de a purta Sfânta Cruce, iar binefăcătorilor care au contribuit la ridicarea capelei de cimitir li s-au acordat diplome de vrednicie.

De asemenea, ierarhul a primit în dar, la final, din partea credincioșilor parohiei Sărăuad o icoană cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos și un coș cu flori, potrivit arhid. Adrian Dobreanu – Responsabil Comunicații Media-online.

Lasă un comentariu