Share
În această duminică: PS Timotei s-a aflat în mijlocul credincioșilor parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Sighetu Marmației; A fost sfinţită pictura

În această duminică: PS Timotei s-a aflat în mijlocul credincioșilor parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Sighetu Marmației; A fost sfinţită pictura

În duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul a binecuvântat lucrările de înnoire a picturii și a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Sighetu Marmației, Protopopiatul Sighet, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Din soborul părinților slujitori au făcut parte Arhim. Dr. Ioachim Tomoiagă, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Ardealului, Pr. Vasile Aurel Pop, protopopul Sighetului, Pr. Gheorghe Ulici, secretar protopopesc, Pr. Gheorghe Sorin Tomoiagă, parohul credincioșilor, Pr. Vasile Dunca, slujitor pe seama bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat, Diac. Radu Ioan Anton, de la Catedrală istorică „Adormirea Maicii Domnului” din Baia Mare, alături de alți preoți invitați din parohiile învecinate.

La final, Preasfinția Sa, în semn de aleasă prețuire pentru lucrările de înnoire efectuate la biserică, a conferit părintelui paroh Gheorghe Sorin Tomoioagă Ordinul Omagial „Preot Nicolae Gherman”. Consiliul parohial, corul parohiei și alți binefăcători au fost distinși cu Diploma Omagială a Anului Omagial 2021, „al pastorației românilor din afara României”.

În semn de mulțumire și recunoștință pentru prezența în mijlocul credincioșilor, părintele paroh a dăruit ierarhului o icoană pictată cu chipul Maicii Domnului și un coș cu flori, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil comunicații media-online.

Lasă un comentariu