Share
În această duminică: Liturghie Arhierească la Mănăstirea Bixad

În această duminică: Liturghie Arhierească la Mănăstirea Bixad

În duminica a 32-a după Sfintele Rusalii (a lui Zaheu), 22 ianuarie, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad, Protopopiatul Oaș, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită în biserica locașului de închinare. Din soborul părinților slujitori amintim pe Pr. Marcel Malanca, protopopul Oașului, Protos. Calinic și Ierom. Vasile Ardelean, Protos. Emanuel de la Mănăstirea Scărișoara Nouă, Pr. Dacian Chira, slujitor la capela din incinta Spitalului Orășenesc din Negrești-Oaș, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat și Arhid. Radu Anton, de la Catedrala Istorică „Adormirea Maicii Domnului” din Baia Mare.

Răspunsurile la strană au fost date de către un grup de teologi, iar la momentul Chinonicului, preoteasa Ioana Botiș a interpretat câteva pricesne.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, făcând referire la pericopa evanghelică care s-a citit în cadrul Sfintei Liturghii, consemnată de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, a lui Zaheu vameșul.

La final, părintele protopop Marcel Malanca, în numele obștii monahale, a părinților slujitori și a credincioșilor, a dăruit Preasfinției Sale un coș cu flori, cu prilejul sărbătoririi ocrotitorului duhovnicesc al PS Timotei Sătmăreanul, pe Sfântul Apostol Timotei, informează Pr. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-Online.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu