Share
Ierarhii Maramureșului și Sătmarului au participat la Adunarea Națională Bisericească

Ierarhii Maramureșului și Sătmarului au participat la Adunarea Națională Bisericească

Miercuri, 29 septembrie, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei s-a desfășurat ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericeștia a Bisericii Ortodoxe Române.

Cu acest prilej, Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, au participat la această întrunire.

Evenimentul a debutat cu săvârșirea unui Tedeum de Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, în prezența PF Daniel, a membrilor Sfântului Sinod și a clericilor și a membrilor mireni.

Adunarea Națională Bisericească este alcătuită din câte trei reprezentanți ai fiecărei eparhii, un cleric și 2 mireni, delegați de Adunările eparhiale din țară și din jurul granițelor, pe termen de 4 ani. Ei pot fi delegați pentru cel mult două mandate. Președintele ANB este Patriarhul iar ierarhii Sfântului Sinod participă la lucrările Adunării Naționale Bisericești, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-Online.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu