Share
Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Rohia va fi adusă la Catedrala Episcopală din Baia Mare

Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Rohia va fi adusă la Catedrala Episcopală din Baia Mare

Pentru bucuria și binecuvântarea credincioșilor și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Iustin, de hramul Catedralei Episcopale din Baia Mare (duminică, 4 iunie) va fi adusă spre închinare Sfânta Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia.

Sfânta Icoană va fi purtată în procesiune de la Rohia la Baia Mare de către Arhim. Macarie Motogna, starețul Mănăstirii Rohia, și va sosi la Catedrala Episcopală sâmbătă, la ora 16.30, unde va fi întâmpinată de cei doi ierarhi. Se va face procesiune de înconjurare a Catedralei în dangăt de clopote după care va fi așezată spre închinare în spațiul de sus al Catedralei. În continuare se va săvârși slujba Vecerniei de către Preasfințitul Timotei Sătmăreanul la care va asista și PS Episcop Iustin. Va urma Slujba privegherii după rânduială.

Duminică, 4 iunie, de Pogorârea Sfântului Duh, Rusaliile, de la ora 9.00, Preasfințitul Părinte Iustin va sluji împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, la Catedrala Episcopală cu ocazia hramului.

De la ora 17:00, în spațiul de sus al Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” se va oficia Slujba „Vecerniei plecării genunchilor” urmată de Procesiunea de Rusalii „Purtați de Duhul Sfânt pe calea Bisericii”, ediția a 8-a, pe următorul traseu: Catedrala Episcopală – Bulevardul Republicii – Strada Vasile Alecsandri – Strada Hortensiei – Bulevardul Unirii – Catedrala Episcopală. În cadrul Procesiunii va fi purtată icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. La finalul procesiunii, ierarhul va rosti rugăciunea de mulțumire împărtășind credincioșilor un scurt cuvânt duhovnicesc.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu