Share
Hramul bisericii din Săliştea de Sus

Hramul bisericii din Săliştea de Sus

Sâmbătă, 29 iunie, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat, alături de un sobor de peste 30 de preoți și diconi, Sfânta Liturghie Arhierească în altarul de vară al Parohiei “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Săliştea de Sus (Protopopiatul Vişeu) cu ocazia hramului. Din sobor a făcut parte și arhimandritul Ciprian Grădinaru, mare eclesiarh al Catedralei Patriarhale Bucureşti, duhovnicul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, autorul celei mai mari campanii de donare de sânge din istoria ţării.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul bisericii, dirijat de Ioana Vlad, iar Iulia Vlad, elevă în clasa a V-a la Colegiul Naţional “Vasile Lucaciu” din Baia Mare, originară din Săliştea de Sus, a cântat trei pricesne.

Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin le-a vorbit celor peste 3.000 de credincioși prezenți despre biografia celor doi mari Apostoli ai lui Hristos, Petru şi Pavel, despre activitatea lor misionară, care şi-au dat viaţa pentru Hristos, devenind martiri, despre perioada apostolatului acestora în lumea necreştină, în care i-au învăţat pe păgâni învăţătura creştină şi au întemeiat biserici şi comunităţi creştine.

În cadrul evenimentului au fost date și distincții – Ordinul “Crucea Justinian Arhiepiscopul” a fost oferit preotului paroh Gavriş Vancea şi primarului Ştefan Iuga. De asemenea, a fost hirotesit întru iconom cu dreptul de a purta brâu roşu pr. Dumitru Iuga, pr. Nicolae Pintea şi pr. Ierima Ioan Narcis. La rândul său, PS Iustin a primit, din partea preotul paroh și a credincioşilor, o icoană a Sfântului Ierarh Nicolae.

Lasă un comentariu