Share
Explicație a capriciilor vremii, dată la Unguraș: omul care se abate de la legile lui Dumnezeu e pedepsit de natură (GALERIE FOTO)

Explicație a capriciilor vremii, dată la Unguraș: omul care se abate de la legile lui Dumnezeu e pedepsit de natură (GALERIE FOTO)

Parohia din Unguraș are o nouă capelă de cimitir, ridicată cu contribuţia UAC Dumbrăviţa, a Primăriei şi Consiliului Local și cu sprijinul bunilor credincioşi din localitate. Spațioasa capelă a fost realizată la standarde europene, având dotările necesare (inclusiv cameră de frig),e  pictată în tehnica tempera, iar drumul de acces spre ea a fost modernizat. Duminica de 14 iulie, a IV-a după Sfintele Rusalii, PS Părinte Iustin a oficiat slujba de  binecuvântare a noii capele de cimitir.

Apoi, împreună cu soborul şi credincioşii care au fost prezenţi la această slujbă, a mers la biserica parohială,  unde a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Altarul de Vară, situat în curtea bisericii.  Deşi prognoza meteorologică prevestea precipitații în această zi, nu a plouat, ba chiar a mai și ieșit soarele din nori.

Cuvântul de învățătură al episcopului Iustin a pornit chiar de la mersul vremii în această vară, care a făcut destule ravagii la noi, în Balcani şi în Europa. “Omul este singura făptură care se abate de la poruncile lui Dumnezeu şi de la legile Creatorului. Şi atunci natura se dezlănţuie. Nu Dumnezeu pedepseşte. Dumnezeu îi dă drumul naturii. Iar natura nu mai suportă. Nu mai suportă pe omul care a căzut din starea lui firească. Copacul, animalul, păsările, necuvântătoarele îşi urmează legile. Iar omenirea a căzut mai jos decât necuvântătoarele. Natura este soldatul lui Dumnezeu. Şi ea pedepseşte umanitatea. Să nu dea Dumnezeu drumul războaielor. Să înceapă neamurile pământului să se războiască şi să se lupte care sunt mai puternice, că nu ştim ce va mai rămânea din omenire” – a atras atenția PS Părinte Iustin.

Distincţii. Preotul paroh Sabin Petru Bogluţ, de șase ani în Parohia Unguraș, a fost hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâu roşu şi a primit Ordinul “Crucea Justinian Arhiepiscopul” şi gramata Episcopală care conferă cele două distincţii.   Au mai primit Ordinul “Crucea Justinian Arhiepiscopul” primarul Felician Ciceu şi Daniel Vărzaru, iar corul bisericii a fost distins cu Medalia Jubiliară “Justinian Arhiepiscopul”. Diplome de vrednicie au primit toţi binefăcătorii sfântului lăcaş de închinare.

 

 

 

Lasă un comentariu