Share
Episcopul Iustin, sărbătorit la onomastică în catedrală (GALERIE FOTO)

Episcopul Iustin, sărbătorit la onomastică în catedrală (GALERIE FOTO)

Sâmbătă, 1 iunie, când Biserica Ortodoxă Română îl cinsteşte pe Sfântul Iustin Martirul şi Filozoful şi cei împreună cu el,  Catedrala Episcopală din Baia Mare a fost în mare sărbătoare, pentru că a fost şi ziua sfântului ocrotitor al Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului.

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre dăruirea pe care Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin o are pentru Biserica lui Hristos de un sfert de veac, împlinit în luna aprilie.

Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin s-a referit la trei momente importante care i-au marcat cursul vieţii, momente de care se leagă întreaga sa slujire şi chemare, până la cea de arhiereu: naşterea, în preziua naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, prin care a simţit vocaţia spre monahism; calea mănăstirii, de care era atras de la vârsta de 14 ani, de la primul pelerinaj la Mănăstirea Rohia, împreună cu mama; chemarea la Arhierie s-a petrecut neaşteptat de devreme, la doar 32 de ani şi jumătate.

După Sfânta Liturghie, ierarhii s-au deplasat la Centrul de zi pentru consiliere spirituală şi comunitară „Sfântul Iustin Martirul şi Filozoful” pe care l-au binecuvântat. Centrul este parte a serviciului social de asistenţă comunitară al Asociaţiei „Filantropia Maramureşeană”, care este, la rândul ei, afiliată la Federaţia „Filantropia” de pe lângă Patriarhia Română.

Lasă un comentariu