Share
Episcopul Iustin: ”Să-i chemăm să se întoarcă acasă, e prea mult pustiu în satele noastre” (GALERIE FOTO)

Episcopul Iustin: ”Să-i chemăm să se întoarcă acasă, e prea mult pustiu în satele noastre” (GALERIE FOTO)

Duminică, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat, împreună cu Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar, Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala din oraşul Negreşti Oaş.

Episcopul Iustin a acordat distincţia de sachelar (brâu albastru) părintelui Dacian Ovidiu Chira, slujitor la capela Spitalului orăşenesc, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în cei 7 ani de slujire în cadrul Protopopiatului Oaș. De asemenea, a acordat Diploma de vrednicie grupului de voluntari și profesori din Negrești-Oaș pentru susținerea Protopopiatului Oaș în organizarea celor șase ediții (2013-2018) ale taberei tinerilor creștini „Hristos în mijlocul nostru” și pentru contribuția adusă la buna desfășurare a concursului catehetic „Bucuria de a fi român”, dedicat Anului Centenar 2018.

După înmânarea distincţiilor, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a făcut un apel pentru salvarea valorilor şi a credinţei, precum şi pentru ca cei plecaţi peste hotare la lucru să se întoarcă acasă: “Să ne ajute Dumnezeu să salvăm valorile noastre sfinte, să rămânem în credinţa adevărată şi sfântă, strămoşească ortodoxă a moşilor şi a strămoşilor noştri, să ne mângâie familia şi să nu deznădăjduim şi să-i chemăm mereu pe ai noştri să vină de unde au plecat, să se întoarcă înapoi acasă, pentru că-i prea mult pustiu în satele noastre din Maramureş şi Sătmar şi prea multe lumini stinse noaptea. Nu e lumină decât la a cincea, a şasea, a şaptea casă. În rest sunt stinse luminile”.

Lasă un comentariu