Share
Episcopul Iustin: ”Cuvântul Mântuitorului era cuvânt viu, nu ticluit şi meşteşugit numai ca să impresioneze auditoriul” (GALERIE FOTO)

Episcopul Iustin: ”Cuvântul Mântuitorului era cuvânt viu, nu ticluit şi meşteşugit numai ca să impresioneze auditoriul” (GALERIE FOTO)

Duminică, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat slujba de târnosire a  bisericii din Parohia Ortodoxă Botiz, Protopopiatul Satu Mare, a săvârşit Sfânta Liturghie şi a rostit cuvânt de învăţătură.

Cu ocazia târnosirii, pe lângă hramul istoric, „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a dat bisericii şi al doilea hram: „Sfântul Iosif Mărturisitorul din Maramureş”.

Episcopul Iustin a rostit un cuvânt de învăţătură pornind de la pericopa evanghelică a duminicii, a învierii fiului văduvei din Nain: „Prin învierea fiului văduvei din Nain, Mântuitorul ne-a dat această pildă de solidaritate. Acesta este modelul creştin pe care îl folosim şi noi şi de care ne ţinem de două mii de ani şi ne vom ţine cât va exista Biserica lui Hristos. Apoi, în pericopa evanghelică, oamenii zic ceva: prooroc mare a ridicat Dumnezeu în poporul Său. Deci, ei credeau că Iisus este trimisul lui Dumnezeu. Şi apoi credeau că Iisus este Hristos, este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat. Cuvântul Mântuitorului era cuvânt viu, nu era un cuvânt ticluit şi meşteşugit, numai ca să impresioneze auditoriul. Iisus Hristos nu avea nevoie de publicitate, nici nu Îl interesa opinia publică, pentru că El ştia că tot ce face face cum a aflat de la Dumnezeu Tatăl şi tot ce face face spre luminarea, spre mântuirea poporului lui Dumnezeu”.

 

Lasă un comentariu