Share
Duhovnicul Vasile Romul Pop, de la Mănăstirea Prislop, a plecat la Altarul cel Veșnic

Duhovnicul Vasile Romul Pop, de la Mănăstirea Prislop, a plecat la Altarul cel Veșnic

În după amiaza zilei de 16 august, părintele Vasile Romul Pop, de la Mănăstirea greco-catolică ”Adormirea Maicii Domnului” Prislop a plecat în pace, spre casa Tatălui  Ceresc. E un hram care i-a marcat existența, căci un deceniu (1968-1978) a fost preot paroh la Catedrala din Baia Mare, iar din 2007 –  duhovnic la mănăstirea din Prislop, ambele având hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Poate de aceea  Domnul l-a chemat la el la o zi după ce s-a prăznuit hramul mănăstirii la altarul căreia era slujitor cu mare har.

”Împăcat cu sinele-i, înseninat de iubire înspre aproapele, dă drumul bucuriei credinţei să curgă ca apele înspumate primăvara, smulse din carnea zăpezilor târzii” – l-a creionat cu inspirație poetul Vasile Morar pe omul care vine de „la izvoarele harului”.

Stâlp al mănăstirii din Prislop, părintele Vasile Romul Pop  – care împlinise 80 de ani în 21 martie – a fost duhovnicul căutat de oameni din toată țara pentru a-i împărtăși necazurile, a-i cere ajutorul și sfatul luminat. Harul și înțelepciunea sa au determinat adevărate pelerinaje la lăcașul de cult maramureșean din Prislop.

Sâmbătă, 17 august, la Biserica Mănăstirii Prislop, de la ora 19.00, va avea loc slujba de pomenire, iar duminică, 18 august, de la ora 11.00 – Sfânta Liturghie și slujba înmormântării.

Foto: @Vasile Romul Pop, @Irineu Bârle, @Marius V. Pop

2 Comentarii în această postare

 1. Stiuj Doina Maria

  Dumnezeu sa-l ierte si sa l odihneasca și să -i așeze sufletul in lumina cerească!

  Răspunde
 2. Dumitru Megheșan

  Dragă Romi,
  Bunul Dumnezeu te-a chemat repede la El ca să te bucuri de darurile Liturghiei cerești, deoarece știm că Domul, în împărăția Sa cerească, îi va chema pe toți cei care au slujit aici pe pământ Liturghia Fiului Său. Printre ei vei fi și tu, dragul meu prieten.
  Strămutarea din această viață limitată și plină de suferințe este „marea ta trecere” spre o altă dimensiune a existenței. La Liturghia cerească îți vei afla odihna cea binemeritată după ce te-ai ostenit și ai alergat fără ostoire aici pe pământ. Ai fost un neastâmpărat crezând că poți rezolva așa de multe cu rațiunea pe care bunul Dumnezeu ți-a hărăzit-o din belșug, dar nu ai vrut să recunoști că rațiunea este apanajul numai a unora dintre oameni. Aceștia vor să ardă etapele și nu se astâmpără în niciun caz. Tu ai crezut aceasta, dar nu a fost chiar așa.
  Acum te îndrepți către Liturghia cerească. Roagă-te pentru toți cu care te-ai întâlnit în această lume și mai ales pentru cei care au stat mai mult pe lângă tine.
  Slujire binecuvântată în împărăția Spiritului, dragul meu prieten… .

  Răspunde

Lasă un comentariu