Share
Cu ocazia deschiderii noului an școlar: PS Timotei a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica din incinta Liceului „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare (FOTO)

Cu ocazia deschiderii noului an școlar: PS Timotei a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica din incinta Liceului „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare (FOTO)

Miercuri, 15 septembrie, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica din incinta Liceului Teologic Ortodox Român „Nicolae Steinhardt” din Municipiul Satu Mare, cu ocazia deschiderii noului an școlar al învățământului preuniversitar 2021-2022.

Împreună cu Preasfinția Sa a slujit un sobor de preoți și diaconi, cu participarea conducerii liceului teologic, a părinților profesori, a cadrelor didactice și a personalului auxiliar ce își desfășoară activitatea în această unitate de învățământ. Amintim pe Pr. Prof. Groza Ioan Gabriel, directorul Liceului Teologic, Pr. Prof. Dr. Vasile Marcian Onea, inspector școlar pentru disciplina religie în cadrul ISJ Satu Mare, Pr. Prof. Peteri Cristian Costică, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ionuț Alexandru Socolan, alături de alți părinți slujitori ai sfintelor altare.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de elevi seminariști ai instituției școlare mai sus menționate.
Bineînțeles, la acest eveniment nu au putut lipsi nici cei mai mici, din nivelul învățământului preșcolar, alături de ei fiind elevii din ciclul primar, gimnazial, liceal și postliceal, așteptând nerăbdători deschiderea noului an școlar în comuniune și rugăciune, cu binecuvântarea ierarhului.

De asemenea, în cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a transmis mesajul de binecuvântare al Întâistătătorului Eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin, așezând în sufletele celor prezenți câteva îndemnuri duhovnicești care să îi călăuzească pe elevi pe parcursul întregului an școlar: „comuniunea cu Mântuitorul Iisus Hristos trebuie realizată cât mai deplin, iar acest lucru nu se poate înfăptui fără Taina Spovedaniei și împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului”, a explicat Preasfinția Sa, potrivit Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil comunicații media-online.

Lasă un comentariu