Share
Concertul de pricesne “Din suflet de creştin” a fost transmis pe facebook (GALERIE FOTO)

Concertul de pricesne “Din suflet de creştin” a fost transmis pe facebook (GALERIE FOTO)

Duminică seara Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare a găzduit concertul de pricesne intitulat “Din suflet de  creştin”, ajuns la ediţia a XII-a, Concertul, care a durat peste două ore şi jumătate, a fost prezentat de Iulian Bobârnea  ( Trinitas TV) şi a fost transmis în direct de pagina de facebook a postului TV.

Au evoluat pe soleea Catedralei Episcopale “Sfânta Treime” din Baia Mare: Grupul “Datina” de la Văleni-Călineşti de Maramureş şi solista Voichiţa Nemeş Andreica (coordonatoarea grupului) ● Grupul vocal al Ansamblului Folcloric Naţional “Transilvania” ( format din solişti tineri, colaboratori sau angajaţi ai Ansamblului) ● Grupul de  copiii care frecventează cursurile de interpretare la Ansamblul Folcloric Naţional “Transilvania” (dirijor prof. Monica Gliţan) ●  Virginia Irimuş ● Larisa Uţă Pruneanu ● Rafila Bărbos ● Florentina Giurgi ●   Părintele Marius Ciprian Pop ● Paula Seling. Ultimii doi au fost distinși cu Crucea “Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş” pentru întreaga lor activitate. Seara a fost încheiată de Paula Seling  care a interpretat mai multe pricesne de pe albumul pe care îl are în lucru şi care va fi prezentat în curând publicului.

Toţi cei care au interpretat pricesne au primit câte o plachetă aniversară a Ansamblului Transilvania, care a împlinit nu demult 60 de ani de activitate.

Concertul a fost organizat de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Național “Transilvania” din Baia Mare (director Iuliana Dăncuş), şi Catedrala Episcopală.

Lasă un comentariu