Share
Meditații gratuite la biserică pentru copii din familii defavorizate

Meditații gratuite la biserică pentru copii din familii defavorizate

În fiecare duminică, la Parohia „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare (biserica de lemn din apropierea Spitalului Județean) atât copiii, cât și adulții pot participa la cateheză.

“În fiecare duminică, copilașii care sunt la biserică fac împreună cu părintele Man o activitate de cateheză și repetă câteva cântări la nivelul lor. Apoi, la finalul predicii, acordăm câteva minute explicațiilor învățăturii de credință ortodoxă, lansăm o temă de discuție, pe care seara, după Vecernie, la ora 17:30, o discutăm, iar cei interesați pot să participe. Am început cu simbolul de credință (cum a apărut, fiecare articol în parte) și mergem mai departe cu celelalte învățături despre biserică, despre Sfintele Taine ș.a. De ce a apărut nevoia acesta de catehizare? Ne-am dat seama că creștinii ortodocși nu citesc Sfânta Scriptură, din păcate”, spune preotul paroh Vasile Fodoruț (vezi foto). Pe lângă alte activități, la biserica de lemn se fac și meditații pentru elevii proveniți din familii defavorizate.

„Mediațiile gratuite sunt activitatea Asociației filantropice «Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul». E al treilea an de când avem programul de meditații. Acestea au loc în fiecare săptămână: luni, de la ora 16:00, la limba și literatura română, pentru elevii de gimanziu, și vineri, de la ora 16:00, la matematică. Avem în vedere miercurea să oferim meditații la limba engleză. Momentan avem pe cineva care se ocupă, dar nu este un profesor calificat. Facem un apel la un profesor voluntar de limba engleză, fie pensionar, fie activ, care dorește să ajute. Vin în jur de 30 de copii, din familii monoparentale, din familii cu mulți copii, care nu-și permit să plătească meditații. Pe lângă asta, le mai oferim acestor copii și o masă caldă, îi mai ducem în tabere, excursii”, povestește preotul Vasile Fodoruț.

Lasă un comentariu