Share
“Biserica este spital de vindecare, nu mijloc de infestare”, a precizat Episcopul Iustin la Biserica “Sfântul Ilie” din Baia Mare (GALERIE FOTO)

“Biserica este spital de vindecare, nu mijloc de infestare”, a precizat Episcopul Iustin la Biserica “Sfântul Ilie” din Baia Mare (GALERIE FOTO)

Miercuri, 11 martie, de la ora 16.00, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat, în Parohia „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Baia Mare, Sfânta Liturghie a Darurilor înainte Sfinţite, în fruntea unui sobor de preoţi şi diaconi.  Răspunsurile au fost date de un grup de studenţi de la Domeniul Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul” al Centrului Universitar Nord Baia Mare.

„Aceasta ar trebui să facă păstorii Bisericii şi acum, în condiţiile apariţiei molimei coronavirusului, să îndemne poporul la post şi rugăciune. A interzice slujbele sâmbăta şi duminica este o mare eroare. Autorităţile civile nu au dreptul să facă acest lucru, pentru că nici nu ştiu ce fac. Nu poţi închide bisericile ca să nu se facă slujbe. Hristos trebuie să se jertfească pe Sfântul Altar. Aceasta nu înseamnă că nu trebuie să avem în vedere igiena personală, respectarea regulilor de igienă, după cum sunt şi indicaţiile Patriarhiei Române, pentru ca să nu îmbolnăvim pe ceilalţi. Să avem în vedere că dacă suntem răciţi şi bolnavi să rămânem acasă. Asta nu înseamnă că trebuie să interzicem slujbele. E bai când interzici slujbele.

Noi avem practica slujirii afară. Recomandăm şi noi acest lucru, în exteriorul bisericii, dar Sfânta Liturghie trebuie făcută. Acum începe să fie cald şi Sfintele Liturghii se pot ţine afară. Biserica este spital de vindecare, nu mijloc de infestare. Haideţi să postim şi să ne rugăm, că suntem în Postul Mare! Sigur că respectăm regulile generale, dar haideţi să ne tratăm duhovniceşte, să ne curăţim de viruşii interiori, de păcate. Aceasta este boala lumii în care trăim. Sutem bolnavi de păcate. Sufletul este bolnav de păcate. Ne vom ruga afară şi toată România se va transforma într-o biserică. Românii sunt oameni credincioşi şi nu pot trăi fără Sfânta Liturghie. Nu se poate să nu facem Sfânta Liturghie duminica. Nici comuniştii nu au interzis aşa ceva” a precizat PS Iustin în cuvântul de învățătură.

 

12 Comentarii în această postare

 1. Virgnia Hetes

  Majoritatea cazurilor sînt fără simptome si atunci vă infectează foarte ușor si repede de aceea ar fi mai bine să se roage oameni in ori ce loc in Duh si Adevăr

  Răspunde
  • Doamne Iisuse Hristoase Miluieste si ne Mântuieste pe noi pācātosii! Este o durere nemārginitā pentru noi crestinii. Au deschis toate portile la gays si la toate lucrurile rele si închid Sfintele Biserici. Bunul Dumnezeu sā-i lumineze !

   Răspunde
   • Johanna

    Biserica trebuie închisă, la fel ca celelalte instituții. Este un focar de infecție, mai ales ca adunarea este formată din bătrâni.
    Credeți ca virusului ii e frica de Dumnezeu și va lasa enoriașii in pace? Nu! Virusul nu iartă pe nimeni. Nu fiți un ajutor in răspândirea pandemiei, inapoiatilor!
    Ci ajutați lumea sa treacă peste criza, închizând bisericile!

    Răspunde
    • Catalin

     Buna seara. Sa știți că nu faceți bine. La Sfânta biserică este ca un spital care prin Sfânta liturghie , Dumnezeu și Maica Domnului ne ocrotește de această boală. În afară bisericii se întâmplă așa ceva. Pentru că ne salutăm punem mâna pe marfa sau pe ușă și luăm praful.cand cumpărăm intra oricine. Sa nu se inchida bisericii ortodoxe că Dumnezeu și Maica Domnului se va mânia pe noi. Slujbele trebuie făcute. Dacă noi încetăm de la păcat și vom merge cu toți la biserica duminica si in zile de sărbătoare si vom tie post și rugăciune vom face atunci coronavirus vor dispărea. Dar mai rău faem dacă se va închide bisericii ortodoxe

     Răspunde
     • Cum adică “virusului nu-i e frică de Dumnezeu”. Mai,ce aveti voi in cap, astia marginitii, ignorantii,inconstientii? Dumnezeu a ingaduit acest virus pentru pacatele noastre.La Dumnezeu si perii capului tau sunt numărați. Dacă tu te vindeci fără ajutorul si mila lui Dumnezeu,succes. Eu il rog Pe Dumnezeu sa aiba mila de toți frații mei ortodocși și să ne ierte păcatele, sa ne miluiasca, sa stopeze flagelul acesta.

    • Vasiliache

     Ești o (…moderat…) fără minte.

     Răspunde
  • Georgiana

   Suntem postul mare și așa vrut bunul Dumnezeu să lase cu bune și rele să trecem peste toate cu bine pe pământul ăsta. Dar noi suntem răi. Am o întrebare: se va oficia slujba de Florii și Învierea de Paști în biserică?

   Răspunde
  • Biserica ortodoxa este singura in care harul si energiile necreate ale Lui Dumnezeu se revarsa asupra credinciosilor . Unde sa ma duc in alta parte decat acolo unde simt ca e Dumnezeu in casa Lui ? Crede ma eu m-am rugat si acasa ore intregi, dar nu se compara cu 2 minute petrecute in biserica Lui Hristos.

   Răspunde
 2. Unul din multime

  De asta nu ne viziteaza extraterestrii .
  Vai capu’ nostru de specii indobitocite ce suntem .

  Răspunde
 3. Vasiliache

  Ești o (…moderat…) fără minte.

  Răspunde
 4. Da Bisericile trebuiesc lasate deschise si pe cursul Saptamanii Dzeu sa ne ajute.

  Răspunde
 5. Selectie naturala :)))))

  Răspunde

Lasă un comentariu