Share
Arhiereul vicar Timotei Sătmăreanul: ”Să fim în omenie, în blândeţe unii faţă de alţii”

Arhiereul vicar Timotei Sătmăreanul: ”Să fim în omenie, în blândeţe unii faţă de alţii”

Duminică, 9 februarie, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala cu hramul „Duminica tuturor Sfinţilor” din Negreşti Oaş.

Un cuprinzător cuvânt de învăţătură a rostit Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, în care s-a referit la multe lucruri folositoare creştinilor, la perioada de pregătire pentru Sfântul Post al Învierii Domnului, precum şi la pericopa evanghelică a duminicii, a Vameşului şi Fariseului.

„Ne naştem, creştem şi ne apropiem de sfârşit, iar apusul în viaţa noastră vine, mai devreme sau mai târziu. Vine moartea, această uşă prin care trecem dincolo, în Lumina fericirii lui Dumnezeu. Pentru acel moment trebuie să ne pregătim cu smerenie şi să recunoaştem că Dumnezeu este stăpânul vieţii noastre, să fim în omenie, în blândeţe unii faţă de alţii. Ne vom duce şi lăsăm totul aici. Să avem smerenie, dragoste şi respect faţă de Dumnezeu şi faţă de semenii noştri. Să trăim în armonie şi să ne gândim la viaţa de dincolo de mormânt”, a spus Arhiereul vicar.

După încheierea Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul a proclamat-o pe Maica Domnului protectoare a oraşului Negreşti Oaş.

Lasă un comentariu