Share
Arhiereul vicar Timotei: ”Fiecare dintre noi putem să fim, la un moment dat, Zaheu vameşul” (GALERIE FOTO)

Arhiereul vicar Timotei: ”Fiecare dintre noi putem să fim, la un moment dat, Zaheu vameşul” (GALERIE FOTO)

În 26 ianuarie, duminica lui Zaheu, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în subsolul bisericii „Sfântul Vasile cel Mare” din Baia Mare, cu ocazia hramului.

„În persoana lui Zaheu vameşul ne vedem pe fiecare dintre noi. Fiecare dintre noi putem să fim, la un moment dat, Zaheu vameşul. Fiecare dintre noi, privind în adâncul fiinţei noastre şi în viaţa noastră de zi cu zi, sub multe chipuri şi sub multe forme, putem să supărăm pe fraţii noştri, pe cei apropiaţi ai noştri, pe cei dragi ai noştri, pe membrii familiei, pe colegii de serviciu etc. Sub diferite forme putem să greşim şi să-i supărăm, pentru că poţi să superi pe cineva şi cu cuvîntul, precum poţi să-l superi şi cu o privire. De aceea, trebuie să recunoaştem în faţa lui Dumnezeu că suntem şi noi păcătoşi, iar în momentul în care recunoaştem că suntem păcătoşi, să-I cerem lui Dumnezeu să intre în casa sufletului nostru. (…) Adevăratul om avut este cel care este bogat în Dumnezeu, care are o credinţă nestrămutată în Dumnezeu, care iubeşte pe Dumnezeu şi pe semenul său”, le-a spus credincioșilor Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul.

Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Baia Mare este de dată recentă. A luat fiinţă în 3 martie 2000, prin rearondarea parohiilor băimărene şi înfiinţarea altora noi. Piatra de temelie a fost sfinţită de Arhiepiscopul Justinian în 19 noiembrie 2000, iar în 18 decembrie 2005 Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a târnosit biserica de la primul nivel. În prezent biserica este tencuită şi pictată până la nivelul balcoanelor.

 

Lasă un comentariu