Share
Activitatea misionară a Grupului psaltic „Theologos” al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului pe anul 2021

Activitatea misionară a Grupului psaltic „Theologos” al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului pe anul 2021

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, joi, 13 ianuarie, membrii Grupului psaltic „Theologos” al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, reuniți în cadrul Asociației Culturale „Theologos”, s-au întâlnit în ședință de lucru pentru prezentarea activităților desfășurate în cursul anului 2021, în sala de ședințe a Protopopiatului Ortodox Român Oaș.

Evenimentul a fost precedat de săvârșirea Slujbei Vecerniei la Catedrala Ortodoxă „Duminica Tuturor Sfinților” din Negrești-Oaș, cu participarea unui sobor de preoți sub protia preacucernicului părinte Marcel Malanca, protopopul Oașului, în cadrul căreia, la momentul potrivit, s-au rostit rugăciuni de mulțumire.

„Acum, la început de an calendaristic am dat slavă lui Dumnezeu pentru toate activitățile desfășurate în anul precedent, după care s-a prezentat și un raport scris în cadrul ședinței membrilor asociației noastre. De asemenea, cu acest prilej, dorim să mulțumim părinților slujitori și în special părintelui protopop Marcel Malanca pentru dragostea cu care ne primește de fiecare dată la sediul protopopiatului, atunci când noi desfășurăm anumite activități”, a precizat Arhid. Adrian Dobreanu.

Pentru membrii grupului psaltic, anul 2021 a fost cel mai bogat an (de la înființare, din anul 2015 până în prezent) din punct de vedere al activităților misionare desfășurate – 180 mai exact. Dintre care:

  • Slujbe cu participarea arhiereului: 81;
  • Sfinte Liturghii la Catedrala Episcopală și în alte parohii: 26;
  • Proiecte muzicale: (înregistrări audio și videoclipuri): 11;
  • Sfinte Taine și înmormântări: 10;
  • Slujbe din ciclul celor 7 Laude bisericești și alte activități: 51;
  • Pelerinaj: 1.

Raportul intregral poate fi citit AICI.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu