Share
A fost hramul Parohiei „Sfântul Ioan Valahul” Valea Muntelui, Bârsana

A fost hramul Parohiei „Sfântul Ioan Valahul” Valea Muntelui, Bârsana

Marți, 6 iunie, a treia zi după Praznicul Pogorârii Sfântului Duh (Cincizecimea sau Rusaliile), Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a slujit la Parohia Ortodoxă „Sfântul Ioan Valahul” din localitatea Bârsana (Valea Muntelui), Protopopiatul Sighet, cu prilejul sărbătoririi hramului bisericii.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Altarul de vară, amplasat în curtea lăcașului de închinare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Din soborul părinților slujitori au făcut parte Pr. Vasile Aurel Pop, protopopul Sighetului, Pr. Marius Bizău, parohul credincioșilor, Pr. Bogdan Belea – parohul bisericii din Strâmtura, Pr. Călin Vasile Șimon – Valea Satului, Strâmtura, Pr. Vasile Dunca, slujitor la Parohia „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației, Pr. Dumitru Iuga din Săcel, Pr. Marcel Oprișan din Bârsana, Pr. Ștefan Ardelean din Vișeu de Mijloc, Pr. Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Arhid. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat, Arhid. Radu Anton, slujitor la Catedrala Istorică din Baia Mare precum și alți preoți invitați.

Răspunsurile la strană au fost de către Grupul vocal „Anghelos”. La momentul Chinonicului, preoteasa Ioana Botiș a interpretat o priceasnă tradițională.

„A rânduit Bunul Dumnezeu pentru a ne întâlni în această sfântă zi, a treia după Pogorârea Sfântului Duh, în atmosferă de rugăciune. Un lucru minunat și duhovnicesc se petrece în biserica noastră dreptmăritoare în multe părți ale țării noastre, dar mai ales, aici, la noi, în Maramureș; evlavia credincioșilor se concretizează prin faptul că, și a treia zi după acest mare praznic al creștinismului, este ținută așa cum se cuvinte, în cinstire de Dumnezeu și în iubire față de Biserica și Legea Lui. Astfel, a rânduit Dumnezeu să ne întâlnim în duh de comuniune cu sfinții lui Dumnezeu și cu Sfântul Ioan Valahul, ocrotitorul ceresc al bisericii și comunității dumneavoastră”, a precizat PS Timotei Sătmăreanul.

După Sfânta Liturghie, din încredințarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a hirotesit pe părintele paroh Marius Bizău întru iconom, cu dreptul de a purta brăul roșu.

În încheiere, preotul paroh a mulțumit Preasfinției Sale pentru slujire și prezența în mijlocul credincioșilor, și, în semn de prețuire și recunoștință a oferit ierarhului o bederniță brodată cu chipul Sfântului Ierarh Nectarie, făcătorul de minuni, și un coș cu flori.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu