Share
A fost hramul Parohiei Bocicoel; PS Timotei Sătmăreanul s-a aflat în mijlocul credincioșilor

A fost hramul Parohiei Bocicoel; PS Timotei Sătmăreanul s-a aflat în mijlocul credincioșilor

În duminica a 26-a după Pogorârea Sfântului Duh, 19 noiembrie, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a slujit la Parohia Ortodoxă „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din localitatea Bocicoel, Protopopiatul Vișeu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, cu ocazia serbării hramului.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a binecuvântat căminul cultural din localitate, în prezența autorităților locale și centrale și a credincioșilor parohiei.

Răspunsurile la strană au fost oferite de membrii Grupului psaltic „Transilvania Bizantica” din Bistrița Năsăud. De asemenea, la momentul Chinonicului, preoteasa Ioana Andreea Botiș a interpretat câteva pricesne tradiționale.

La final, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a oferit binefăcătorilor Diploma Anului Omagial, și, în semn de mulțumire, recunoștință și prețuire, părintele paroh Grec Mircea Grigore dimpreună cu membrii consiliului parohial și cu credincioșii, au oferit ierarhului o bederniță brodată și un coș cu flori, informează Pr. Adrian Dobreanu, Responsabil Departament Comunicații Media-Online.

Foto – Tudor Ciocotișan


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu