Share
A fost hramul paraclisului de la demisolul noii biserici a Mănăstirii Petrova (FOTO)

A fost hramul paraclisului de la demisolul noii biserici a Mănăstirii Petrova (FOTO)

Marți, 27 iulie, în ziua de prăznuire a Sfântului Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a săvârșit Sfânta Liturghie cu ocazia hramului paraclisului de la demisolul noii biserici a Mănăstirii Petrova, Protopopiatul Vișeu.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită pe Altarul de vară al mănăstirii, cu participarea unui sobor numeros de preoți, între care amintim pe Pr. Virgil Jicărean, consilier eparhial al sectorului patrimoniu sacru și pictură bisericească, Pr. Mihai Chira, protopopul Vișeului, Arhim. Pantelimon lieș, de la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, Pr. Lect. Univ. Dr. Adrian Gheorghe Paul, de la Domeniul de Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul”, Protos. Agathon Oprișan, starețul Mănăstirii Petrova, Protos. Ioil Nicoară, starețul Mănăstirii Dealu Mare, Pr. Vasile Dunca, de la Parohia „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației, Pr. Vasile Ardelean, paroh în Crasna Vișeului, Pr. Vasile Grigor, slujitor la biserica cu hramul „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” din incinta ITPF Sighet, Pr. Marius Iusvo, paroh în Rona de Jos, Pr. Florin Pop, paroh în Petrova, Pr. Gavriș Vancea, paroh în Săliște, – centru, Pr. Nicolae Pintea, paroh în Săliște I, Pr. Vasile Bizău, paroh în Bârsana – Valea Satului, Pr. Călin Vasile Simon, paroh în Strâmtura – Valea Satului, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat, alături de alți părinți invitați.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de o parte a membrilor Grupului psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, dirijat de Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu și de Florian Vois.

La momentul chinonicului, Iulia Ioana Vlad, absolventă a Școlii Populare de Artă „Liviu Borlan” și elevă la Colegiul National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, a interpretat o cântare bisericească închinată Maicii Domnului.

„Ziua de prăznuire a sfinților, care sunt casnicii și prietenii lui Dumnezeu, prin mutarea în cereștile lăcașuri la vremea rânduită, este un prilej de mare bucurie duhovnicească. Astfel, ziua de 27 iulie a anului 305 a fost momentul când Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon a suferit moarte mucenicească în timpul domniei lui Dioclețian, pentru mărturisirea lui Hristos ”, a precizat Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul.

La final, părintele stareț a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezența în mijlocul obștii monahale și a dăruit, din partea sfintei mănăstiri și a părinților slujitori, o icoană cu chipul Maicii Domnului – „Iubitoarea” și un coș de flori, informeaz[ Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-online.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu