Share
A fost hramul Paraclisului de la demisolul bisericii Mănăstirii Rohia

A fost hramul Paraclisului de la demisolul bisericii Mănăstirii Rohia

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a fost prezent marți, 6 decembrie, în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia.

A săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu ocazia hramului paraclisului „Sfântul Ierarh Nicolae” de la demisolul bisericii mănăstirii.

Între părinții slujitori amintim pe Arhim. Dr. Macarie Motogna, exarhul mănăstirilor și starețul Mănăstirii „Sfânta Ana” Rohia, Pr. Dr. Florin Stan, protopopul Lăpușului, Pr. Ioan Socolan , protopopul Sătmarului, Pr. Mihai Gheduțiu, secretar protopopesc, Pr. Mihai Vasile Hatos, paroh în Rohia, părinți slujitori ai mănăstirii, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat, Diac. Calinic Nistor, de la Mănăstirea Rohia.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru toți ctitorii, stareții și viețuitorii mănăstirii care au trecut la Domnul.

În încheiere, părintele stareț Macarie a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru prezența în mijlocul obștii monahale, și, în semn de recunoștință și prețuire, a dăruit ierarhului un engolpion cu chipul Maicii Domnului și un coș cu flori, informează Pr. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-Online.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu