Share
A fost hramul Mănăstirii Strâmtura (FOTO)

A fost hramul Mănăstirii Strâmtura (FOTO)

Joi, 14 octombrie, în ziua cinstirii Sfintei Cuvioase Parascheva, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Strâmtura, Protopopiatul Sighet, cu prilejul hramului lăcașului de închinare.

De o primire deosebită a avut parte Preasfinția Sa în incinta lăcașului monahal, unde a fost întâmpinat de copii și tineri îmbrăcați în port popular ținând în mâini prapori și icoane, alături de mai mulți credincioși; de asemenea, înainte de începerea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a binecuvântat și sfințit noua troiță de lemn în stil maramureșean, care a fost ridicată în apropierea sfintei mănăstiri.

Începând cu ora 10:00, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie pe Altarul de vară al mănăstirii, fiindcă înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Din soborul părinților slujitori au făcut parte Pr. Vasile Aurel Pop, Protopopul Sighetului, Protos. Nifon Neamciuc, starețul Mănăstirii Strâmtura, Pr. Dan Ioan Sidău, slujitor la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Municipiul Sighetu Marmației, Pr. Vasile Călin Simon, parohul bisericii din Valea Satului – Strâmtura, Pr. Dr. Anin Coste, parohul bisericii din Rozavlea – Șesu Mănăstirii, Pr. Mădălin Bontoș, parohul bisericii din Sighet – Câmpu Negru, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat, alături de alți preoți invitați din parohiile învecinate.

Răspunsurile liturgice au fost date de un cor de coconi îmbrăcați în frumoasele straie populare care au fost dirijați pe Pr. Gheorghe Tăut.

La final, părintele stareț a mulțumit ierarhului pentru prezența în mijlocul obștii monahale, și a dăruit Preasfinției Sale o icoană cu chipul Maicii Domnului și un coș cu flori, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil comunicații media-online.

Lasă un comentariu