Share
A fost hramul Mănăstirii „Schimbarea la Față” din Botiza

A fost hramul Mănăstirii „Schimbarea la Față” din Botiza

Sâmbătă, 6 august, de Praznicul Schimbării la Față a Domnului, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Botiza din Maramureșul Voievodal, cu ocazia hramului.

Sfânta Liturghie a fost oficiată pe Altarul de vară amplasat în curtea mănăstirii, în prezența unui sobor de preoți și diaconi și a unei mulțimi impresionante de credincioși.

Curtea lăcașului monahal și împrejurimile au fost arhipline, fiind „presărate” de credincioși veniți din toate zonele Maramureșului, îmbrăcați în frumoasele straie populare, precum și de mulți pelerini din alte zone ale eparhiei care s-au retras la umbra copacilor.

Între părinții slujitori amintim pe Arhim. Dr. Macarie Motogna, exarhul mănăstirilor și starețul Mănăstirii „Sfânta Ana” Rohia, Pr. Mihai Chira, protopopul Vișeului, Protos. Agathon Oprișan, starețul Mănăstirii Petrova, Protos. Mihail Bud, starețul Mănăstirii Budești, Protos. Nifon Neamciuc, starețul Mănăstirii Strâmtura, Pr. Ioan Pop, slujitor la Parohia Ortodoxă Botiza, Pr. George Magdău, paroh în Șieu, Pr. Simion Smicală, parohul bisericii „Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul” Rozavlea – Sâlța, Pr. Mădălin Bontoș, parohul bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Sighetu Marmației, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Radu Ioan Anton, slujitor la Catedrala Istorică „Adormirea Maicii Domnului” din Baia Mare, alături de alți preoți invitați din parohiile învecinate.

În cadrul cuvântului de învățătură, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a explicat credincioșilor însemnătatea praznicului de astăzi, zi în care Mântuitorul Iisus Hristos S-a schimbat la Față pe Muntele Taborului: „această zi este una plină de slavă și de lumină taborică, pentru că este ziua în care Dumnezeu își arată strălucirea dumnezeirii Sale”, a explicat ierarhul.

La final, maica stareță monahia Rafaela Rogojan a dăruit Preasfinției Sale o icoană reprezentând praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului și un coș cu flori, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-Online.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu