Share
25 mai: Se prăznuiește Înălțarea Domnului și, implicit, Ziua Eroilor

25 mai: Se prăznuiește Înălțarea Domnului și, implicit, Ziua Eroilor

Înălțarea Domnului este prăznuită la 40 de zile după Înviere, în Joia din saptamana a VI-a după Paști. Anul acesta o sărbătorim pe 28 mai. Este cunoscută în popor și sub denumirea de Ispas. În aceasta zi, creștinii se salută cu „Hristos S-a înălțat!” și „Adevărat S-a înălțat!”, potrivit creștinortodox.ro.

Hristos S-a înălțat la cer de pe Muntele Măslinilor, în văzul Apostolilor și a doi îngeri. Îngerii le-au vorbit ucenicilor despre a doua venire a lui Hristos, ca aceștia să nu se lase copleșiți de durerea despărțirii. Din Sfânta Scriptură aflăm că Mântuitorul Și-a ridicat mâinile, binecuvântându-i pe ucenici, iar pe când îi binecuvanta S-a înălțat la cer (Luca 24, 51), în timp ce un nor L-a făcut nevăzut pentru ochii lor (F.A. 1,9).

Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor

Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 și 2001, sărbatoarea Înălțării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor și sărbătoare națională bisericească. În această zi, în toate bisericile se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu