Share
O lansare mai aparte: În Baia Mare, colegul nostru Mircea Grumaz, într-o atmosferă atipică, și-a lansat a opta carte numită „Respir” (FOTO)

O lansare mai aparte: În Baia Mare, colegul nostru Mircea Grumaz, într-o atmosferă atipică, și-a lansat a opta carte numită „Respir” (FOTO)

O lansare mai aparte! În Baia Mare colegul nostru Mircea Grumaz, într-o atmosferă atipică, a lansat a 8-a carte intitulată simplu „Respir”!

Marți, 5 octombrie, la Restaurantul Rustika situat pe strada Școlii din Baia Mare, a avut loc lansarea celui de-al optulea volum semnat de colegul nostru de presă, Mircea Grumaz, numit „Respir”!

„Cartea este una care conţine 112 poezii, plus una pe coperta 4, lucrată la Editura Eurotip din Baia Mare, cu prefaţa scris de Corina Daşoveanu din Slatina, una dintre prietenele mele bune și o scriitoare de excepţie. E o carte la care am muncit ceva vreme şi care îi este dedicată, la fel ca toate cărţile mele după un anume timp, Alexandrei Niculescu, iubirea și îngerașul meu drag”, punctează Mircea Grumaz.

„Vreau să îi mulțumesc lui Mircea Grumaz pentru sprijinul pe care mi l-a oferit în a scrie și a tehnoredacta. Țin să îi mulțumesc și lui”, arată pe tonul său caracteristic și jovial Mircea. „Cartea este dedicată Alexandrei, singura femeie căreia i-am cerut vreodată mâna, dar care știți bine că, din păcate, nu se mai află printre noi. Cele mai multe poezii sunt dedicate ei. Sunt foarte fericit că am reușit să lansez această carte. Ea nu se numește „Respir” pentru că aș fi avut COVID-19 și am respirat mai greu. Se cheamă așa de mai bine de un an, pentru că mi-a rămas titlul în cap atunci când îi spuneam Alexandra că merg să alerg iar ea îmi spunea să respir și pentru ea. Este destul de emoționant. Am trecut cât de cât peste, dar ea a rămas, muza a rămas și sunt fericit pentru asta”, mai arată Mircea Grumaz.

Autorul precizează că a dorit să organizeze lansarea de carte într-un spațiu mai neconvențional de această dată, pentru ca lumea să se simtă mai relaxată, cu atât mai mult contextul pe care cu toții îl trăim. Totodată, Mircea a menționat că pregătește cartea despre sport, carte care va vedea lumina tiparului la momentul potrivit. „Astăzi este o zi minunată. A căzut Guvernul Cîțu, Baia Mare a picat în cupă la fotbal cu Universitatea Craiova, este Ziua Educației, așadar La mulți ani cu stimă profesorilor, educatorilor, întrucât, dacă nu erau ei, probabil nici noi nu scriam mare lucru”, a mai completat jovial colegul Mircea Grumaz.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu