Share
Noi măsuri pentru prevenirea faptelor de corupție în biserica ortodoxă

Noi măsuri pentru prevenirea faptelor de corupție în biserica ortodoxă

Biserica Ortodoxă înființează Corpuri canonice de control și introduce faptele de corupție în Regulamentul autorităților canonice disciplinare.

Patriarhia Română, printr-un comunicat de presă a transmis necesitatea înființării unor corpuri canonice de control juridic și financiar, unde sa fie încadrați specialiști cu experiență, corecți și fideli bisericii.

În Regulamentul autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, nu sunt prevăzute ca abateri fapta sau tentativa de corupție materială, deturnarea de fonduri, obținerea ilegală de fonduri, darea de mită, luarea de mită, traficul de influență și cumpărarea de influență. Din aceasta rezultă că este imperioasă completarea

Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instantelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române cu prevederi referitoare la aceste fapte de corupție, ca abateri care trebuie sancționate de către autoritatea bisericească.

În ședința de lucru din 14 decembrie 2023, Permanența Consiliului Național Bisericesc a aprobat ca toate aceste propuneri sa fie prezentate spre analiză și aprobare, la următoarea ședință a Sfântului Sinod.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu