Share
În contrabalanță cu tăierile masive: Silvicii maramureșeni promit să planteze 1 milion de puieți anul acesta; 235 hectare de pădure de la zero (GALERIE FOTO)

În contrabalanță cu tăierile masive: Silvicii maramureșeni promit să planteze 1 milion de puieți anul acesta; 235 hectare de pădure de la zero (GALERIE FOTO)

E știut faptul că Maramureșul se află pe lista neagră a tăierilor ilegale de arbori din țară. Tocmai de aceea, este cu atât mai important să se realizeze plantări de puieți.

Campania de împăduriri continuă în zonele de munte situate pe raza Ocoalelor Silvice Firiza și Baia Sprie de către lucrătorii Direcției Silvice Maramureș. Mai exact, instituția va împăduri anul acesta 235 hectare pentru care va folosi peste 1.000.000 de puieți forestieri. Lucru bun, însă poate insuficient la modul în care s-a tăiat prostește în județ.

„În total, la Direcția Slvică Maramureș se va regenera suprafața de 634 de hectare, din care 389 hectare regenerări naturale, 235 hectare împăduriri integrale și 10 hectare refacerea unor plantați calamitate. Direcția Silvică Maramureș administrează 194.262 hectare fond forestier, dintr-un total de 266.229 hectare existente în județul Maramureș. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este parte a campaniei naționale de împădurire „O pădure cât o țară”, derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sub înaltul patronaj al Președinției României” – au explicat reprezentanții Romsilva.

În fapt, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a anuțat că va planta aproape 19 milioane de puieți forestieri în cadrul campaniei de împăduriri de primăvară și va regenera 8.998 hectare fond forestier, din care 6.054 hectare prin regenerări naturale și 2.944 hectare prin regenerări artificiale. Programul din acest an de regenerare a pădurilor de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva prevede lucrări de regenerare pe 12.531 hectare fond forestier în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, cu o investiție de 199,2 milioane lei.

În total, în ultimii șapte ani, Romsilva susține că a regenerat în ultimii șapte ani 111.554 hectare de fond forestier de stat, plantând în această perioadă peste 200 milioane de puieți forestieri. Din păcate, în paralel cu acțiunile de plantări, au continuat și tăierile ilegale. În orice caz, harta interactivă și detaliată a tuturor șantierelor de împăduriri din pădurile de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva poate fi consultată la următoarea adresă: https://bit.ly/3cyWeIs.

C.Ț.

 

 

 

 

 

Citește și


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu