Share
Informare meteo: Ne așteaptă nopți și dimineți geroase în Maramureș, în intervalul următor. Valorile termice vor scădea până la -19 grade în regiune

Informare meteo: Ne așteaptă nopți și dimineți geroase în Maramureș, în intervalul următor. Valorile termice vor scădea până la -19 grade în regiune

Un vortex polar va lovi țara noastră în zilele următoare. Timp de patru zile, vom avea parte de zile reci și dimineți și nopți geroase. Mercurul se va prăbuși în termometre, generând temperaturi extrem de scăzute.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de specialitate valabilă în intervalul 16 ianuarie, ora 02.00 – 20 ianuarie, ora 10.00. Fenomenele vizate sunt nopți și dimineți geroase. Însă, nici zilele nu vor fi prea calde, dimpotrivă.

În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub pragul de ger și se vor încadra, în general, intervalul de la -19 la -13, -9 grade. Cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, unde ar putea scădea chiar sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, sub pragul de îngheț la nivelul întregii țări. Local se va semnala ghețuș. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat faptul că va actualiza prezentul mesaj, în caz că va fi necesar. În orice caz, vom avea cele mai reci zile din această iarnă, de până acum și printre cele mai reci din ultimii ani, în care sezoanele reci au fost, în general, blânde.

Concret, în Maramureș, vom avea maxime de la -13, -9 la -7 grade și minime de la -19 la -13, -9 grade. Cerul va fi de la variabil la mai mult noros și se va semnala ceață în majoritatea zonelor. Vom avea și ninsori în unele zone și în unele momente din acest interval, cel mai probabil în noaptea de sâmbătă spre duminică, însă acestea vor fi slabe cantitativ. Vom reveni cu detalii în intervalul următor!

C.Ț.

Lasă un comentariu