Share
Experiență inedită: Un băimărean a făcut baie la copcă la Mogoșa; Ce beneficii aduce asta pentru sănătate (FOTO)

Experiență inedită: Un băimărean a făcut baie la copcă la Mogoșa; Ce beneficii aduce asta pentru sănătate (FOTO)

În ultima perioadă, tot mai mulți români aleg să facă baie la copcă. Chiar dacă la prima vedere pare ceva nebunesc sau periculos, această activitate este benefică pentru sănătate.

Băile în apă rece ca gheaţa sunt o obișnuință în zonele nordice, unde oamenii le preferă imediat după saună. Dacă ne luăm după norvegieni, suedezi sau siberieni, băile de iarnă au o mulţime de beneficii. La fel consideră şi mulţi sportivi de performanţă care fac băi în apa cu gheaţă imediat după antrenamentele solicitante ca să grăbească recuperarea muşchilor.

Dacă este cu adevărat necesară această „tortură”, oamenii de ştiinţă nu pot spune încă beneficiile băilor reci fiind destul de controversate. În timp ce unii spun că nu are rost să ne chinuim, anumite studii au arătat că cine face băi reci în mod regulat are o imunitate mai puternică, rezistă mai bine la durere, are o circulaţie bună şi un sistem endocrin mai sănătos. Mai mult, se spune că apa rece ajută şi la slăbit, căci pentru a-şi menţine temperatura corpul foloseşte multă energie, potrivit unica.ro.

Chiar zilele trecute un băimărean, Lorant Bitto, a ales să facă baie la copcă. Acesta s-a deplasat la Mogoșa, iar acolo s-a bălăcit aproximativ un minut în apa înghețată.

„Simți curenți prin tot corpul, simți o energie, a fost experiență minunată, o voi repeta și la anul” – a delcarat Lorant, cu precizarea că nu e prima dată când face asta.

De asemenea, băimăreanul menționează că pentru o asemenea experință e nevoie de multă pregătire.

„Trebuie antranament cel puțin un an de zile, trebuie să faci dușuri reci, iar cu două zile înainte trebuie să te pregătești psihic. Eu sunt și sportiv. Sunt maratonist, am făcut și fotbal, merg mult pe munte. Baia rece e bună pentru circulație, dar are și alte beneficii” – spune Lorant Bitto.

L.C.H.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu