Share
Emoții: Preotul Claudiu Pop, ultima slujire în biserica din Groși; A fost distins cu Ordinul Cultural „Nicolae Steinhardt” pentru întreaga activitate de păstorire

Emoții: Preotul Claudiu Pop, ultima slujire în biserica din Groși; A fost distins cu Ordinul Cultural „Nicolae Steinhardt” pentru întreaga activitate de păstorire

La țară, mai ales, oamenii au o legătură puternică unul cu celălalt, iar când comunitatea se învârte în jurul bisericii relația dintre oameni e și mai strânsă. Preotul paroh are un mare aport în acest sens.

Emoții mari au fost duminica trecută la Groși. După 10 ani a sosit timpul ca localnicii să își ia rămas bun de la pr. paroh Claudiu Pop. Slujba a fost una plină de emoții, iar momentele de final au adus lacrimi în ochii mai multor credincioși. Aceștia i-au oferit părintelui diverse daruri de suflet.

„Groși, 4 decembrie 2022.
Eu și familia mea Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru bucuria pe care am trăit-o astăzi. Suntem copleșiți de darurile materiale și spirituale oferite cu atât de multă dragoste de oamenii frumoși ai parohiei Groși, acum la încheierea slujirii noastre de aici.
Vă iubim și vă prețuim enorm!” – a scris părintele pe rețelele de socializare.

Pr. Claudiu Pop, care e și cadru universitar, va sluji de acum în Parohia „Înălțarea Domnului” din Baia Mare. În Groși a fost numit un nou preot, Ovidiu Spătar, care vine din Oarţa de Jos.

De precizat e că în 1 Decembrie, PS Episcop Iustin i-a conferit Pr. Lect. Univ. Dr. Claudiu Pop Ordinul Cultural „Nicolae Steinhardt” pentru întreaga activitate de păstorire în această localitate. De Ziua Națională, la Groși a avut loc un eveniment amplu – a fost binecuvântată capela de cimitir și sfințit Monumentului Eroilor căzuţi în cele două Războaie Mondiale. N-au lipsit nici colindele și frumoasele cântece patriotice, invitații fiind pe măsură.

Îi dorim și noi sănătate, mult succes în noua misiune încredințată și îl felicităm pentru cele realizate la Groși în cei 10 ani! Cu siguranță groșenii vor simți nu doar lipsa preotului, ci și a întregii sale familii.

L.C.H.

Foto sus – Ovidiu Opriș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu