Share
Diana Topan ne dă întâlnire în cadrul concertului „65 aniversar” al Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”

Diana Topan ne dă întâlnire în cadrul concertului „65 aniversar” al Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”

În perioada 15-17 martie, în Baia Mare va avea loc un eveniment extraordinar dedicat folclorului cu ocazia împlinirii a 65 de ani de activitate a Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”.

Acesta se va desfășura la Sala Sporturilor. Printre artiștii de renume care vor lua parte la acest eveniment de amploare se numără și maramureșeanca Diana Topan, artistă performantă și polivalentă, din punct de vedere al stilului muzical, dar și al performance-ului.

Diana Topan este studentă în anul II la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj- Napoca, specialitatea Muzicologie. A absolvit Colegiul de Arte din Baia Mare, unde a studiat timp de 4 ani muzica vocal-tradițională, în paralel studiind teoria muzicii și canto tradițional la Școala Populară de Arte „Liviu Borlan” din Baia Mare.

Este laureată a unor prestigioase concursuri naționale de folclor, precum: Festivalul-Concurs „Ion Petreuș” Baia Mare, Festivalul „Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca, Festivalul „Mariana Drăghicescu” Timișoara, Festivalul-Concurs „Viorel Costin” Sighetu Marmației, cel mai recent fiind premiul al III-lea al festivalului internațional de muzică „Nouvelles Étoiles” Paris, secțiunea folclor 2023.

Din anul 2017 este solist colaborator cu Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, iar din anul 2021, colaborează și cu Teatrul Municipal din Baia Mare, secția „Revistă. De asemenea, face parte și din Ansamblul de Muzică Tradițională Românească „Icoane”, coordonat de prof. dr. universitar Ioan Bocșa.

Abonament pentru cele trei zile de concert, aici – https://www.iabilet.ro/bilete-baia-mare-65-aniversar…/

Bilete pe zile:

15 martie – https://www.iabilet.ro/bilete-baia-mare-65-aniversar…/

16 martie – https://www.iabilet.ro/bilete-baia-mare-65-aniversar…/

17 martie – https://www.iabilet.ro/bilete-baia-mare-65-aniversar…/

C.Ț.

Silvia Timiș ne dă întâlnire în cadrul concertului „65 aniversar” al Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu