Share
“Ajută-ți aproapele!”: Campania demarată în Sighetu Marmației, un veritabil succes. “Mobilizarea este generală”! Ajută și tu! (FOTO)

“Ajută-ți aproapele!”: Campania demarată în Sighetu Marmației, un veritabil succes. “Mobilizarea este generală”! Ajută și tu! (FOTO)

Cazurile sociale sunt un loc unde se întâlnesc oamenii cu sufletul mare. Așa am întâlnit-o pe Adriana Ioana Vescan, actualmente director al Liceului Tehnologic Marmația. An de an, ea organizează o acțiune, pe care a intitulat-o “Ajută-ți aproapele!”, campanie pe care a făcut-o cunoscută în toată țar.

Adriana Vescan e genul de om activ și deosebit de implicat, așa că nu a fost o mirare pentru că noi că, în plină pandemie, a decis să își ajute semenii. În prezent, aproximativ 30 voluntari de la Liceul Tehnologic Marmația (LTM), dar și de la alte licee din Sighet și din județ, au ca scop ajutorarea aproapelui.

“Așa cum facem în fiecare lună decembrie, desfășurăm campania “Ajută-ți aproapele!”. În intervalul orar 08.00 – 14.00, până în 23 decembrie, primim alimente neperisabile, jucării, dar și rechizite, pentru copiii care nu au resurse financiare. Avem un parteneriat cu Primăria Sighetu Marmației, primar Vasile Moldovan, Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, paroh părintele protopop Vasile Pop și cu Centrul Școlar de Educație Incluzivă, director Oresia Marifici”, a explicat, pentru DirectMM.ro, Adriana Ioana Vescan, directorul Liceului Tehnologic Marmația.

Dacă v-ați fi gândit vreodată că pandemia va restricționa gândurile semenilor, tineri sau nu, de a-și ajuta semenii, iată că v-ați înșelat. “Până acum pare a fi cea mai reușită etapă a proiectului nostru. Vin tineri, vin profesori, vin oameni simpli și donează. Pandemia nu i-a descurajat. Vreau să menționez că toate regulile de distanțare se mențin. Se poartă masca, sortarea produselor se face etapizat, produsele sunt stocate separat, deci toate regulile instituite se păstrează cu strictețe. Scopul nostru este doar de a ne ajuta semenii”, a explicat Adriana Vescan.

Noi susținem acțiunea caritabilă de la LTM Sighetu Marmației! Vă rugăm donați bani, alimente, dar și haine, însă facem mențiunea că articolele de vestimentație trebuie să fie, totuși, “purtabile”. A lăsa ceea ce e stricat din garderoba dumneavoastră nu înseamnă donație. Acești copii, cu care soarta a fost, poate, nedreaptă, așteaptă bunurile pe care le pot folosi. Așadar, dumneavoastră puteți să le faceți sărbătorile de iarnă mai fericite, gândindu-vă la binele lor. Dar din dar se face Rai! Și se face Rai! Gândiți-vă la zâmbetul lor atunci când primesc darurile!

C.Ț.

Lasă un comentariu