Share
Un bărbat din Ilba a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare după ce a spânzurat doi câini; Hotărârea nu este definitivă

Un bărbat din Ilba a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare după ce a spânzurat doi câini; Hotărârea nu este definitivă

În cursul lunii noiembrie 2022, polițiștii din Tăuții Măgherăuș au fost sesizați de o femeie din Ilba că și-a găsit câinele spânzurat lângă saivanul pe care îl deține în zona cimitirului din sat.

Două zile mai târziu, o altă sesizare a fost înregistrată la Postul de Poliție Cicârlău, prin care un bărbat a semnalat faptul că a descoperit cadavrul unui exemplar canin pe un segment de cale ferată care trece prin vecinătatea cimitirului din Ilba.

Cauza a fost preluată de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Maramureș care, în colaborare cu cei ai Postului de Poliție Cicârlău, au documentat întreaga activitate infracțională a unui bărbat de 49 de ani din Ilba referitor la încălcarea legii privind Protecția Animalelor.

Având în vedere activitățile de cercetare penală efectuate în dosarul penal, s-a stabilit faptul că acesta, la data de 22 noiembrie 2022, a ucis cu intenție, fără drept, și prin spânzurare două exemplare canine, pe terenul menționat anterior, iar pe unul dintre acestea l-ar fi aruncat pe calea ferată, potrivit IPJ Maramureș.

În baza probatoriului administrat, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului pentru comiterea faptei de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, prevăzută de art. 25, alin. 3, lit. a din Legea 205 din 2004 privind Protecția Animalelor. În continuare s-au efectuat cercetări sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Ieri, 24 iulie, Judecătoria Baia Mare l-a condamnat pe inculpat la trei ani de închisoare cu executare. Hotărârea nu este definitivă, ci cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea acesteia.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu