Share
Țigări în valoare de 87.500 de lei au fost confiscate la frontiera de nord

Țigări în valoare de 87.500 de lei au fost confiscate la frontiera de nord

În 2 iunie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 19.40, pe raza localității Rona de Sus, polițiștii au observat mai multe persoane care transportă în spate colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

S-a procedat la interceptarea acestora, fiind somate să se oprească, însă persoanele au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, moment în care oamenii legii au tras șase focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale. Nici de această data persoanele nu s-au oprit și au sărit în apa râului Tisa. Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În continuare, cele 10 colete voluminoase au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarieii a rezultat cantitatea de 7.480 pachete de ţigări de proveniență Duty Free, în valoare de 87.500 lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Publicat în:

Lasă un comentariu