Share
Tânăr băimărean de 18 ani reținut după ce a furat un moped și două mașini

Tânăr băimărean de 18 ani reținut după ce a furat un moped și două mașini

Ieri, 27 martie, în urma activităților informativ operative, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Baia Mare au identificat un tânăr de 18 ani, din Baia Mare, care este bănuit de comiterea mai multor fapte de furt calificat.

În fapt, în noaptea de 15/16 octombrie 2022, tânărul ar fi pătruns fără drept în curtea unui imobil, iar dintr-un garaj ar fi furat un moped care avea cheia în contact.

În noaptea de 20/21 decembrie 2022, ar fi furat un autovehicul parcat pe strada Agrișelor din municipiul Baia Mare, care avea portierele neasigurate și cheia în contact, iar în noaptea de 19/20 martie ar fi furat un autovehicul care se afla parcat pe strada Forestierilor din Baia Mare, având portierele neasigurate și cheia în contact.

În toate cazurile prejudiciile au fost recuperate și predate părților vătămate.

Tânărul este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și furt în scop de folosință. Față de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Pentru a nu avea parte de surprize neplăcute, polițiștii vă recomandă următoarele:

  • în timpul zilei asigurați-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor, chiar și atunci când vă îndepărtați pentru câteva minute;
  • când părăsiți autoturismul, luați cu voi bunurile de valoare: borsete, genți, telefoane mobile, laptop, tabletă, acestea trezesc interesul hoților;
  • dotați-vă autoturismul cu sisteme sigure antifurt pentru portiere, portbagaj și nu în ultimul rând pentru rezervor.

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu