Share
Sara Moiș a sărit în brațele polițistului care a găsit-o; Bărbatul în casa căruia se afla a fost reținut

Sara Moiș a sărit în brațele polițistului care a găsit-o; Bărbatul în casa căruia se afla a fost reținut

Anunțam ieri, 13 noiembrie, că Sara Moiș, adolescenta de 13 ani din Sighetu Marmației, a fost găsită după aproape o săptămână de căutări.

Fata a fost găsită întâmplător de Florin Ciobanu, șef la Poliția Locală din Sighetu Marmației, în casa unui bărbat de 34 de ani din oraș.

Un tânăr i-ar fi spus polițistului că a zărit-o pe fată, iar acesta a mers în locația respectivă, unde a găsit-o stând pe o saltea, pe podea, în condiții mizere.

„Când am intrat în locuința respectivă, care era de-a dreptul nepotrivită pentru oricine, condiții insalubre și mizere, fata stătea pe o saltea, care practic era singurul mobilier din întreaga încăpere. Stătea în aparență liniștită, dar era speriată. A auzit doar cuvântul de poliție și atunci s-a speriat puțin.

Am încercat să o liniștesc, să am o abordare cât de calmă și prietenoasă cu ea și atunci s-a deschis puțin și chiar s-a apropiat de mine și a venit și m-a cuprins în brațe. Se vedea că era foarte speriată. Doar atunci a dat drumul gândurilor. Și i-am spus să stea liniștită că va fi totul bine și nu i se va întâmpla nimic.

Era și persoana respectivă care a ținut-o, probabil împotriva voinței. Mai mult ca sigur a devenit un pic agitat și recalcitrant, nu m-a interesat așa de mult persoana respectivă, cât să o văd pe fată. Și tot ce am apucat să fac a fost, printr-un mesaj, să alertez colegii de pe celelalte echipaje din cadrul Poliției Naționale, care au venit foarte repede să-mi acorde sprijin”, a spus Florin Ciobanu.

Potrivit unor informaţii, fata şi bărbatul se cunoșteau și chiar ar fi vorbit prin mesaje. Adolescenta i-ar fi trimis bărbatului poze indecente, iar acesta ar fi şantajat-o că le face publice. Analizele medicale arată că cei doi au intreținut raporturi sexuale, însă nu se ştie încă sigur dacă bărbatul a agresat-o. Oricum, potrivit unei noi legi, orice act sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol, dacă diferența de vârstă dintre cei doi este mai mare de cinci ani.

Bărbatul a fost reținut. „În continuarea cercetărilor efectuate de polițiști în cazul dispariției minorei de 13 ani din municipiul Sighetu Marmației, la sediul poliției a fost audiat luni, 13 noiembrie, un bărbat în vârstă de 34 de ani care locuiește în imobilul în care a fost identificată minora.

Având în vedere faptul că, în baza probatoriul administrat până în prezent, se conturează elementele constitutive ale infracțiunii de act sexual cu un minor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației cu propunere de arestare preventivă”, informează IPJ Maramureș.

Citește și

Sara Moiș a fost găsită după aproape o săptămână de căutări


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu