Share
Salvamont Borșa a intervenit în Munții Rodnei pentru a salva un turist polonez care a alunecat 30 de metri pe zăpadă

Salvamont Borșa a intervenit în Munții Rodnei pentru a salva un turist polonez care a alunecat 30 de metri pe zăpadă

Ieri după-amiază, 1 mai, Salvamont Borșa a intervenit în Munții Rodnei pentru a salva un turist polonez care a alunecat aproximativ 30 de metri pe zăpadă.

Din fericire, totul s-a terminat cu bine.

„În jurul orei 17.00, salvatorii din cadrul Serviciului Public Salvamont Borşa de la baza Ştiol au fost alertaţi în legătură cu un accident în zona Poiana Ştiol, zănoaga Cascada Cailor.

Doi turişti polonezi de 29, respectiv 30 de ani, încercând să traverseze pe curba de nivel de la drumul ce leagă Poiana Ştiol cu Lacul Ştiol în zona zănoagă Cascada Căilor, unul dintre turişti a alunecat circa 30 de metri pe zăpadă, în ciuda faptului că erau echipaţi corespunzător. Celălalt turist, văzând că al său coleg a dispărut, a crezut iniţial că este prins de avalanşă. Acesta a reuşit să dea alarma la 112.

Echipa de prim răspuns s-a deplasat către locul accidentului, reuşind să îl găsească pe turistul care a alunecat, acesta fiind în stare de şoc şi de lejeră hipotermie.

S-a acordat primul ajutor, iar cei doi turişti au fost coborâţi în siguranţă la baza pârtiei Telescaun, unde au fost preluaţi de echipajele SAJ-SMURD. Au fost transportați la Spitalul Orășenesc Borșa pentru investigații”, a anunțat Salvamont Borşa pe pagina de Facebook.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu