Moscova denunță acordul de cooperare militară cu Berlinul - 2 minute în urmă
Sensul Scopului (foileton 3) - 5 minute în urmă
Daria-Otilia Bachmatchi din Târgu Lăpuș, premiul I la Concurs Festival Internațional „Armonii Vocal Instrumentale” - 15 minute în urmă
O demisie care ridică semne de întrebare - 1 oră în urmă
Controale de amploare la operatori de reparații și dezmembrări auto - 1 oră în urmă
300 de metri pătrați de acoperiș au ars într-un incendiu la o hală din Ulmeni - 2 ore în urmă
„Feterele”: Tradiție, muzică și bucurie de Sânziene în Vișeu de Jos - 3 ore în urmă
Două spectacole și o lansare, vineri, la Festivalul ”Atelier” - 3 ore în urmă
20 iunie 2025 – Solstițiul de vară - 3 ore în urmă
Prognoză meteo Maramureș _ 20 iunie 2025 - 4 ore în urmă
Polițiștii reamintesc: Centrura de siguranță și scaunul auto pentru copii salvează vieți!
Ieri, 11 martie, în Baia Mare, doi copii de 1 și 4 ani, precum și conducătoarea auto, de 34 de ani, au scăpat nevătămați, după ce autoturismul în care se aflau a ajuns pe plafon.
Ambii copii se aflau pe bancheta din spate, fixați în scaune speciale pentru copii, iar conducătoarea auto utiliza centura de siguranță.
„Centura de siguranță nu este doar un obiect de decor al mașinii. Fiți conștienți că în cazul unui accident, aceasta poate salva vieți!
La fel de importante sunt și dispozitivele de fixare în scaun pentru copiii pe care îi transportați!
Acestea sunt menite ca în cazul unei coliziuni ori a unei răsturnări să asigure o poziție fixă în scaune, astfel încât producerea leziunilor să fie evitată!
Prevederile Codului rutier referitoare la transportarea copiilor sunt explicate în Regulamentul pentru aplicarea acestui act normativ. Astfel, atunci când vine vorba de alegerea sistemului de siguranţă potrivit, şoferii trebuie să ţină cont de înălţimea copiilor.
Minorii care au o înălţime de până la 135 cm trebuie să fie fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.
Dacă au o înălţime de peste 135 cm, minorii pot fi transportaţi cu maşina purtând centura de siguranţă care trebuie să fie reglată în aşa fel încât să nu treacă de zona gâtului sau a feţei.
În ceea ce priveşte scaunul pentru copii, acesta trebuie să fie omologat şi să fie instalat pe unul dintre locurile din spate ale automobilului, aşa cum prevăd instrucţiunile producătorului.
Polițiștii recomandă părinţilor să ţină cont de faptul că cei mici trebuie protejaţi împotriva urmărilor accidentelor de circulaţie cu ajutorul unui sistem eficient, potrivit vârstei, greutăţii şi înălţimii acestora”, transmite IPJ Maramureș.