Share
Peste 400 de elevi băimăreni au aflat de la polițiști ce implică această meserie

Peste 400 de elevi băimăreni au aflat de la polițiști ce implică această meserie

Săptămâna care tocmai s-a încheiat a fost plină de emoții și euforie pentru polițiști, pentru că au sărbătorit ziua lor, Ziua Poliției Române.

Pe lângă activitățile tradiționale desfășurate cu această ocazie în spațiul public și nu numai, polițiștii au fost prezenți în mai multe licee din Baia Mare pentru că au dorit să împărtășească din experiența lor tinerilor.

Astfel polițiștii de la Biroul Siguranța Școlară, Serviciul Criminalistic, luptătorii de la Serviciul Acțiuni Speciale și cei de Prevenire s-au întâlnit cu elevii de la șase licee din Baia Mare: Liceul Economic „Nicolae Titulescu”, Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Tehnic „George Barițiu”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”.

Peste 400 de elevi au aflat direct de la polițiști care sunt școlile Ministerului Afacerilor Interne, care sunt criteriile de a accede la aceste forme de învățământ, ce presupun examenele care se dau, cum te poți pregăti pentru a-ți crește șansele de a fi admis. Apoi au aflat ce presupune munca unui expert criminalist, a unui luptător de la Serviciul de Acțiuni Speciale (mascații, așa cum le place copiilor să le spună), ce face un polițist de la Biroul Siguranța Școlară sau unul de prevenire. Au aflat care sunt situațiile cu care se confruntă zi de zi, precum și pericolele, riscurile inerente profesiei de polițist.

Polițiștii le-au povestit și despre disciplină, respect, munca în echipă și respectarea unui jurământ despre pasiune, devotament și satisfacția muncii.

Elevii au avut ocazia să pună întrebări, să-și satisfacă curiozitatea și să analizeze dacă o astfel de profesie le este potrivită lor.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Publicat în:

Lasă un comentariu