Share
Percheziţii într-un dosar penal privind constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc

Percheziţii într-un dosar penal privind constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc

În data de 28 noiembrie, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației și ai STPF Maramureș au efectuat 8 din cele 57 de percheziții domiciliare realizate împreună cu poliţiştii SCCO Maramureș, pe raza municipiului Sighetu Marmației și localitățile limitrofe, într-un dosar penal instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureș privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc.

S-a reținut că 15 suspecți constituiți într-un grup infracțional organizat au vândut, pe parcursul anului 2023, în mod repetat, diferite cantități de cristal (3-CMC și 4-CMC, droguri de mare risc), preponderent către tineri, inclusiv elevi, din municipiul Sighetu Marmației și localitățile limitrofe.

Peste 30 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș.

Pentru documentarea activităţii infracționale a grupării, pe parcursul acestui an, polițiștii de frontieră au executat mai multe acțiuni și au înregistrat 28 de sesizări privind mai multe zeci de persoane, sesizări care au fost înaintate DIICOT. În contextul acestor activităţi, au fost ridicate diverse cantități și tipuri de substanțe interzise.

Totodată, în baza delegării procurorului în această cauză, organele de cercetare penală din cadrul ITPF Sighetu Marmației au efectuat investigații și acte de urmărire penală și au stabilit conexiuni între membrii grupului, au identificat și audiat martori și imobile folosite in activitatea infracțională.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, Oradea,  Suceava și Brașov, polițiștilor de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației și al jandarmilor din IJJ Maramureș, Gruparea de Jandarmi Mobila Cluj-Napoca, IPJ Maramureș și IPJ Bistrița-Năsăud.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.  și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate  beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu