Share
Maramureș: Sute de amenzi date pentru infracțiuni silvice în primele opt luni ale anului

Maramureș: Sute de amenzi date pentru infracțiuni silvice în primele opt luni ale anului

În primele opt luni ale acestui an, planul comun de acțiune „Scutul pădurii 2023” s-a materializat în organizarea şi desfăşurarea a 81 de acţiuni, în cadrul cărora s-au realizat 584 de controale, cele mai multe pe linia transportului materialelor lemnoase și pe linia prelucrării, depozitării și valorificării materialelor lemnoase.

Ca urmare a acestor activităţi au fost constituite 435 de dosare penale privind infracţiuni silvice şi asociate acestora, în care unele dintre infracţiunile urmărite sunt imputabile personalului silvic.

În cursul perioadei analizate au fost trimise în judecată 43 de persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de omisiunea sesizării, fals intelectual, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori.

De asemenea, polițiștii maramureșeni au aplicat 325 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice în valoare de peste 699.330 de lei și confiscată cantitatea totală de 2.208,26 metri cubi material lemnos, în valoare totală de peste 682.000 de lei, informează IPJ Marmureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Publicat în:

Lasă un comentariu