Share
În primele 10 luni ale anului: Aproape 600 de infracțiuni silvice înregistrate de polițiștii maramureșeni

În primele 10 luni ale anului: Aproape 600 de infracțiuni silvice înregistrate de polițiștii maramureșeni

Ilegalitățile din domeniul silvic sunt definite ca fiind acele activități în care lemnul este pus în valoare, tăiat, transportat, prelucrat și/sau comercializat cu încălcarea reglementărilor în vigoare.

În primele 10 luni ale acestui an, polițiștii cu atribuții pe domeniul silvic, în colaborare cu jandarmii maramureșeni, lucrători Gărzilor Forestiere și ai Ocoalelor silvice, au verificat 1773 de obiective și au executat 684 de controale în fondul forestier, vegetația forestieră din afara fondului forestier, pe linia depozitării, prelucrării, sortării, comercializării materialelor lemnoase/produselor din lemn și pe linia legalității transportului materialului lemnos.

Tot în aceeași perioadă de referință, polițiștii de ordine publică au aplicat 376 de sancțiuni contravenționale, sub incidența Legii nr. 171 din 2010 Republicată privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 807.000 de lei.

A fost dispusă confiscarea/ridicarea în vederea confiscării sau ridicarea în vederea stabilirii provenienței asupra cantității totale de 2.497 mc material lemnos, în valoare de 748.000 lei.

În aceste 10 luni ale acestui an, la nivelul inspectoratului de poliție au fost înregistrate 599 de infracțiuni prevăzute de Legea nr. 46 din 2008 privind Codul Silvic.

Foto arhivă


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu