Share
Femeie sechestrată trei ani în satul Bușag

Femeie sechestrată trei ani în satul Bușag

Un caz șocant a ieșit la iveală în Maramureș. Un bărbat a fost arestat preventiv după ce a lipsit de libertate în mod ilegal o femeie timp de trei ani.

În urma activităților de cercetare penală desfășurate de polițiștii din Tăuții Măgherăuș, sub coordonarea procurorului de caz, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a unui cetățean italian de 43 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Acesta a fost prezentat instan’ei care a dispus arestarea sa preventivă.

În fapt, la data de 29 mai a.c., polițiștii din Tăuții Măgherăuș au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie de 45 de ani cu privire la faptul că sora sa ar fi ținută împotriva voinței sale într-un imobil din satul Bușag. Polițiștii s-au deplasat cu promptitudine la fața locului, unde a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe numele bărbatului.

”Față de acesta a fost continuată urmărirea penală, iar, din activitățile informativ-operative derulate până în prezent, polițiștii au stabilit faptul că, din cursul anului 2021 până la data sesizării, bărbatul ar fi lipsit-o de libertate pe concubina acesteia, o femeie de 39 de ani. Acesta ar fi pus-o pe aceasta în imposibilitatea de a părăsi locuința. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice. De asemenea, polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința bărbatului cercetat, de unde au fost ridicate mai multe medii de stocare, care ar putea dovedi activitatea infracțională a acestuia. În baza mandatului de aducere la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Acesta a fost prezentat Judecătoriei Baia Mare care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile”, arată Anca Pop, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Publicat în:

Lasă un comentariu