Share
Elevi ai Școlii „Vasile Alecsandri” Baia Mare s-au întâlnit cu polițiștii în cadrul programului educativ „TEDI – Școala Siguranței”

Elevi ai Școlii „Vasile Alecsandri” Baia Mare s-au întâlnit cu polițiștii în cadrul programului educativ „TEDI – Școala Siguranței”

„TEDI – Școala Siguranței” este unul dintre cele mai ample și îndrăgite programe educative care se derulează la nivel național de mai mulți ani și care-i învață pe copiii de clasa I cum să fie în siguranță pe stradă, acasă, la școală și în perioada vacanțelor.

Programul este inițiat de Tymbark Maspex România și brandul Tedi, împreună cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și Ministerul Afacerilor Interne prin Poliția Română.

Vineri, 10 februarie, polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție din Județul Maramureș au răspuns prezent la o activitate desfășurată la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Baia Mare.

Alături de doamna învățătoare, polițiștii au intrat în universul celor mici, cu grijile, preocupările și pericolele specifice vârstei. Au povestit cu elevii despre siguranța lor oriunde s-ar afla, la plimbare într-un parc, la joacă, cu bicicleta, acasă, la școală. Au povestit despre reguli, ce au voie și ce nu au voie să facă, despre importanța respectării regulilor, precum și despre consecințele încălcării regulilor.

De asemenea, au povestit despre modul în care trebuie să reacționeze și să acționeze atunci când s-au rătăcit. Cui pot cere ajutorul, ce informații trebuie să cunoască despre ei, pentru a se bucura de reîntâlnirea cu părinții lor dragi.

„Discuțiile au fost încântătoare. Copiii au fost deschiși, curioși, inteligenți și plini de spontaneitate. Polițiștii de prevenire vor mai participa și la alte activități, la braț cu TEDI pentru că siguranța copiilor contează!” – transmite IPJ Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu