Share
Duminică, în Baia Mare: Prinși la volan băuți sau drogați

Duminică, în Baia Mare: Prinși la volan băuți sau drogați

Poliţiştii Postului de Poliţie Recea au depistat ieri, 29 ianuarie, în trafic un autoturism care circula pe strada Principală din Bozânta Mică și care avea direcția de deplasare înspre municipiul Baia Mare.

Polițiștii au procedat la verificarea documentelor conducătorului auto și ale autoturismului, constatând faptul că la volan se află un bărbat de 47 de ani din Baia Mare. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din Groși au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că pe D.N. 18B circulă în mod haotic un autoturism, având direcția de deplasare către municipiul Baia Mare.

În baza sesizării, polițiștii au procedat la oprirea autoturismului semnalat prin apelul 112, dar conducătorul auto și-a continuat deplasarea, refuzând să oprească la semnalul efectuat de polițiști.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, reușindu-se blocarea acestuia pe strada Mihai Eminescu din Baia Mare. La volan se afla un bărbat de 35 de ani din municipiu.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii bărbați au fost conduși la Spitalul Județean Baia Mare în vederea recoltării de probe biologice de sânge, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Tot aseară, polițiștii de ordine publică băimăreni au oprit pentru efectuarea controlului de rutină, pe strada Mărășești din Baia Mare, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani din municipiu.

Polițiștii au efectuat verificări și au constatat faptul că nu figurează ca deținător de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, tânărul a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultând suspiciunea că ar fi consumat substanțe interzise, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Baia Mare în vederea recoltării de probe biologice de sânge și urină pentru depistarea prezenței în organism a substanțelor interzise.

În cauză, se efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Azi-noapte, împotriva tânărului a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața instanței în vederea pronunțării unei măsuri privative.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu