Share
Doi ucraineni, tată și fiu, salvați din munți. Au fost găsiți în hipotermie ușoară și înfometați

Doi ucraineni, tată și fiu, salvați din munți. Au fost găsiți în hipotermie ușoară și înfometați

Salvatorii montani au pornit într-o nouă acțiune de salvare în această diminață, în Munții Maramureșului, în zona vârfului Poloninca, Bistra. Solicitarea a venit pentru recuperarea a doi cetățeni ucrainieni, tată și fiu, cu vârstă de 52 și respectiv 23 ani. Aceștia au reușit să treacă frontieră și se aflau undeva la aproximativ 400 metri pe teritoriul României într-o zona cu acces dificil.

„Prin apelul dat la 112 ucrainienii solicită ajutor de urgență spunând că nu au provizii și apă, îi doare capul și le este frig (nefiind echipați corespunzător) și se tem să nu fie prinși de grănicerii ucrainieni”, arată salvamontiștii maramureșeni.

O echipa a Salvamont Maramureș de la baza Salvamont a pornit imdiat după apel alături de echipa Poliției de Frontieră Bistra și au urcat împreună în munte pentru găsirea, recuperarea și coborârea celor doi cetățeni ucrainieni.

„După aproxiamtiv o ora și jumătate de urcat cu Ambulanță Salvamont, salvatorii montani au abandonat autospecială din cauza stratului gros de zăpadă care îi punea în imposibilitatea de a merge mecanizat în munte și acum deplasarea până la cetățenii ucrainieni care au solicitat ajutor de urgență se face pe ski de tură”, mai transmit salvamontiștii.

Ulterior, echipa de salvatori au ajuns pe schiuri de tură la cei doi ucrainieni. Aceștia au fost găsiți în hipotermie ușoară, flamanzi și însetați. Salvatori montani le-au dus ceai fierbinte, batoane energizante și hrană, folii termice de protecție iar ulterior au început coborârea lor din munte.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu